Nov 18, 2010

Unt de Shea 100% Organic, Nerafinat



Unt Shea pur 100% Organic, Nerafinat


Originar din Africa unde este supranumit 'Aurul Femeilor' se extrage din copacul secular numit 'Karite'.
Un excelent produs de hidratare in stare pura, folosit de mii de ani, recomandat pentru toate tipurile de ten.
Pe langa minerale si acizi grasi naturali contine Vitaminele A, E si F, se foloseste atat in scop cosmetic cat si terapeutic.
Cicatrizant si usor antiinflamator. Repara in profunzime pielea crapata (buze, calcaie, coate), ajuta la nivelarea vergeturilor si a ridurilor, hraneste parul ars, uscat, deshidratat. 

Pielea devine moale, hidratata si isi recapata elasticitatea. Hidratarea se mentine timp indelungat.
Indicat pentru afectiuni dermatologice diverse printre care, eczeme, arsuri (ofera inclusiv protectie solara), psoriazis, dermatite, iritatii, piele aspra, care se cojeste, cicatrici, pete (atat rosii cat si decolorate) si  nu in ultimul rand pentru matreata.
Recomandat sportivilor pentru relaxarea muschilor (inainte si dupa efort) dar si persoanelor cu diverse afectiuni reumatismale minore.


Se poate folosi in stare naturala sau va puteti crea singuri retetele potrivite de crema, lotiuni, balsam si sapun.


In stare pura se  foloseste intr-o cantitate foarte mica care se incalzeste putin intre palme, apoi se aplica prin masaj usor. Este foarte uleios si are un miros specific (evident necomercial) ceva intre nuci si cocos.


Personal, cand l-am descoperit, l-am testat pentru o problema ce trena de ani buni - piele extrem de uscata si crapata pe calcaie - tratata  repetat fara nici un rezultat vizibil pe termen lung (nici dermatologic). Am obtinut rezultate remarcabile cu untul de shea dupa aproximativ o saptamana, vizibile dupa 2 zile  (...si nu o spun ca la teleshoping...). 
Este adevarat ca se prefera o ingrijire constanta pentru mentinerea rezultatelor. Dupa o folosire intensiva si apoi o oprire brusca, unele tipuri de piele (nu toate) au din nou o tendinta de uscare, motivul principal fiind un consum redus de lichide (ajuta la pastrarea apei in celule dar nu tine loc de apa!).
Pentru fetita mea l-am folosit in vara la un episod de dermatita atopica (nu foarte grav) si pana seara a fost ok.


Il recomand cu incredere, are un termen de garantie de 2 ani (probabil pana ajunge la noi se mai reduce), dar il puteti evalua cu usurinta astfel: culoarea este crem (atentie, nu galben! cel galben este amestecat cu coloranti sau cu ulei de palmier)  si nu trebuie sa miroasa a ranced.
Enjoy!






Nu uitati 'Testul pentru depistarea alergiei' - inainte de prima folosire a unui produs, aplicati o cantitate extrem de mica pe partea interna a incheieturii mainii, masati usor si asteptati 24 ore. Daca nu apar reactii adverse inseamna ca nu  sunteti alergici la produsul testat si il puteti utiliza in siguranta.

No comments:

Post a Comment