Jul 7, 2011

Reteta rapida - Juice Natural de GOJI



Reteta Homemade - 
Juice Natural Fructe Goji:


Ingrediente:
- 1 pahar (150ml) Fructe deshidratate Goji
- 4 pahare (150ml*4) apa plata
- blender
*Acestea sunt cantitatile pentru un suc concentrat, care poate avea si rol terapeutic.
Daca doriti un suc normal, lejer, cantitatile de apa se pot dubla (pentru aceeasi cantitate de fructe Goji).
**Daca preferati acidulat, puteti combina apa plata cu apa minerala (respectand cantitatea totala).
***Optional, la sfarsitul prepararii, se poate adauga miere, extract de stevia, sirop de artar.



 Preparare:
Se pun fructele de Goji  deshidratate intr-un vas (de sticla sau inox), peste care se adauga 2 pahare (300ml) de apa plata usor incalzita (aprox. 30 grade), si se lasa 15 minute. Rolul apei caldute este de a favoriza eliberarea enzimelor din fructe. Daca se adauga direct apa rece, enzimele se pot bloca sau elimina doar partial.
Se adauga apoi si restul cantitatii de apa (inca 300ml) si se lasa la hidratat aprox 5-6 ore. Se poate amesteca de cateva ori in decursul acestor ore.

Varianta 1:
 Dupa cele 6 ore, se strecoara fructele, iar lichidul ramas este o prima varianta a sucului de Goji.
Este un suc limpede, cu o culoare placuta si cu un gust mai discret, dar totusi pregnant.
Suc Natural din Fructe Goji - Varianta Light
Varianta 2:
Dupa cele 6 ore de hidratare, se pun intr-un blender atat fructele cat si apa, si se mixeaza cateva secunde.


Se strecoara apoi printr-un tifon curat sau o punga speciala, strangand cu putere fructele.



Rezultatul va fi un suc minunat, gros, concentrat, cu o textura mai spre nectar, cu o culoare puternica si un gust intens.




Suc Natural din Fructe Goji - Varianta Concentrat


Va invit sa savuram impreuna un 'Juice proaspat de Goji' facut in casa!


Tips:
- Pulpa ramasa dupa stoarcerea sucului, o puteti folosi pentru diverse preparate raw, in combinatie cu alte produse.
- Eu o folosesc si pentru preparate cosmetice. Pulpa stoarsa bine, o las la uscat in deshidrator (pe o hartie de copt, se poate usca si la cuptor daca il puteti regla pana la 40 grade, in cuptorul stins dar incalzit in prealabil sau la un soare puternic de vara). Vor ramane dupa uscare multe seminte micute,  foarte bune pentru peeling sau macinate  pentru masti cosmetice.


- Daca doriti o bautura mai usoara si foarte savuroasa, adorata de copii, puteti incerca un Cocktail din cantitati egale de GOJI, Merisoare si Afine, respectand reteta de mai sus.