Jul 5, 2011

Goji deshidratate

GOJI
Fructul Fericirii
Fructul Tineretii Vesnice
Fructul Vitalitatii


Este mult prea laudat si mult prea la moda ca sa nu fi auzit de el!
Se spune ca are cel mai puternic efect antioxidant  dintre toate vegetalele.
Bate recordul in vitamine (maximul cunoscut pentru vitamina C), minerale, acizi grasi, aminoacizi si proteine.
Ca o lista a micronutrientilor si fitonutrientilor gasiti in acest fruct, avem 6 vitamine esentiale, 22 oligominerale, 18 aminoacizi, acizi grasi nesaturati (inclusiv linoleic si alfalinoleic), 14 poli si monozaharide, 5 carotenoizi (printre care beta-caroten si luteina), phenoli, care ii dau pigmentul portocaliu (si asigura puternicul rol antioxidant).


GOJI intareste sistemul imunitar, regleaza tensiunea si zaharul din sange, stopeaza dezvoltarea tumorilor, regleaza activitatea hormonala deficitara, reduce colesterolul, protejeaza ficatul, combate insomnia, ajuta memoria, reduce anxietatea si stresul, provocand o stare de buna dispozitie vizibila, imbunatateste vederea si nu in ultimul rand creste calitatea vietii sexuale si favorizeaza fertilitatea.


Utilizare:
- Se recomanda 30 grame/zi, dar noi mancam cate un castronas intreg pe post de 'popcorn'.
- Se pot consuma simple, combinate, hidratate sau uscate, la micul dejun, in orice retete raw, mancare sanatoasa, suc sau ceai, dar si in bucataria traditionala, in supe, orez, sosuri, etc. 
- Mai nou, fructele Goji se folosesc cu succes si in cosmetica (masti, lotiuni, sapunuri).


Daca doriti acest produs il puteti gasi in Magazinul Raw.


Tips:
- Banuiesc ca ati auzit celebra legenda despre descoperirea acestor fructe. Potrivit acesteia, locuitorii unui sat din Tibet, traiau peste 100 de ani fara a fi niciodata bolnavi, aveau parul negru fara sa albeasca si nu le cadeau dintii. In urma unui studiu facut de catre un medic pe acesti oameni, s-a descoperit ca toti consumau apa dintr-o fantana in care cadeau fructe Goji... .


- Mai exista o alta legenda potrivit careia, un chinez care a consumat Goji zilnic, a trait 252 de ani... .
Cum noi l-am descoperit relativ recent, nu suntem insa in pericol sa traim atat de mult, cred ca e ok sa ne oprim pe la 100... !