Nov 23, 2010
Masca de fata cu Okara
Promiteam sa revin cu o reteta despre cum va puteti face singure acasa o masca pentru ten, extrem de eficienta, hidratanta si hranitoare in acelasi timp, din Okara, pasta care ramane dupa prepararea Laptelui de Soia.
In saloanele SPA acest tip de masca se foloseste pentru regenerarea tesuturilor si refacerea epidermei.
Ingrediente:
150 grame Okara (pasta)
1 lingurita (10-15 grame) Unt de Shea Organic
10 ml Ulei de Cocos Organic, presat la rece
50 grame miere de albine
10 picaturi Ulei de Morcov
10 picaturi Ulei de Catina
10-20 ml ceai de galbenele
Preparare:
Okara se scurge foarte bine de lichid, apoi se preseaza in mai multe randuri in servetele groase de hartie (sau servete de bucatarie) pana este suficient de uscata, cu o consistenta usor sfaramicioasa.
Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza la viteza mica -medie pana se obtine o pasta suficient de moale astfel incat sa poata fi intinsa (fara sa curga). Daca blenderul e mai mic, se mixeaza eventual in 2 randuri apoi se amesteca totul.
Daca iese prea tare se mai poate adauga putina miere.
Se aplica apoi pe fata, gat si decolteu iar daca mai ramane, pe alte zone mai expuse (coate, genunchi, calcaie, etc).
Dupa 10-20 de minute se inlatura cu apa calduta, apoi se face rapid o ultima clatire cu apa rece.
Se aplica apoi un ulei de masaj hidratant pe intreg corpul.
Tips:
- Masca cu Okara este foarte hranitoare pentru parul deteriorat si se poate adapta cu ce ingrediente avem. Spre exemplu, Okara + Ulei Cocos + Ulei de Masline + galbenus de ou + miere. Este putin mai greu de curatat dar hraneste foarte bine firul de par.
- Pasta de Okara care nu a fost folosita se poate pastra in pungi la congelator sau se poate usca si pastra ca atare (nu uitati ca trebuie bine stoarsa).
- Preparatele pe baza de Okara (proaspata, congelata sau uscata), specifice bucatariei asiatice sunt extrem de numeroase (si cu o valoare nutritiva deosebita - continut redus de grasimi, multe fibre, proteine, calciu, fier si riboflavine).
Pasta de Okara se poate omogeniza cu ulei si condimente pentru a obtine diverse variante de paste tartinabile, maioneza, icre, etc, se pot face sarmale, chiftele, diverse umpluturi, paine, aluaturi (cu varianta uscata pe post de faina) chiar si dulciuri.
Etichete:
Retete
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment