Jun 21, 2011

Apa - Cel mai sanatos aliment, cel mai eficient medicament ...



In Univers exista apa. Mai mult de jumatate din suprafata Terrei este alcatuita din apa. Corpul uman este format trei sferturi din apa.
Ne nastem din apa, traim cu apa si murim in lipsa ei.

Aceste adevaruri absolute le cunoastem cu totii atat de bine si de atat de mult timp, incat am ajuns sa nu le mai constientizam, sa avem doar impresia ca le stim, dar in realitate sa le ignoram cu desavarsire.
Tot mai putina lume bea apa, considerand ca orice lichid e bun.
Chiar si cei care cred ca beau cei doi litri zilnic, de multe ori la o monitorizare stricta, abia ating un litru de apa in stare naturala.
Celulele, in special cele ale corpului uman, contin intr-o proportie covarsitoare apa. In lipsa ei, celulele se imbolnavesc, implicit si noi.
Pentru a ne mentine sanatatea sau a redeveni sanatosi, trebuie sa abordam si sa constientizam valoarea apei, atat din punct de vedere fizic cat si spiritual.
Exista calugari budisti care traiesc doar cu apa de zeci de ani (...unii chiar si fara dar asta este o alta discutie...) fara mancare sau medicamente.
Apa este suficient de complexa incat sa tina loc de hrana, sa trateze si sa vindece aproape orice afectiune.


Apa in plan fizic
Este simplu - Trebuie bauta! Sa ne asiguram ca este o apa de calitate, nepoluata sau tratata. Apa plata, imbuteliata, este o alegere potrivita, iar atunci cand avem ocazia, apa de izvor nu trebuie ratata. In perioada calda cand transpiram in exces, apa minerala este un bun remediu pentru recuperarea mineralelor pierdute.
Stravechea terapie asiatica cu apa, regasita mai  nou si in cultura occidentala, ne ajuta sa tratam unele dintre cele mai comune si des intalnite probleme de sanatate.
Astfel, minim 2 litri pe zi sunt obligatorii. 
Dimineata , pe stomacul gol (inainte de a ne spala pe dinti) se beau 4 pahare de apa (4*150-200ml apa).
Se asteapta 45 minte dupa care se poate servi micul dejun.
Restul cantitatii de apa, pana la minim 2 litri se bea fragmentat in timpul zilei, pana seara.
Dupa 15 minute de la micul dejun, pranz si cina nu mancati si nu beti nimic timp de 2 ore.
Aceasta terapie este eficienta pentru boli diverse precum: tensiunea arteriala, gastritele si alte afectiuni ale stomacului, diabetul, constipatia, tbc, cancer, aplicata pentru perioade variind  de la 1 luna la 3-6 luni, in functie de gravitatea bolii.
Chiar si dupa terminarea tratamentului este bine sa continuam aplicarea chiar si partiala a schemei de mai sus in viata cotidiana.
1. In fiecare dimineata beti minim un pahar mare de apa pe stomacul gol (2 pana la 4 daca puteti sau aveti o afectiune).
2. Nu consumati apa in timpul mesei ci doar la sfarsitul acesteia.
3. Apa este indicat sa fie calduta sau la temperatura camerei, in nici un caz rece. Apa rece solidifica grasimea si incetineste digestia.
4. Asigurati-va ca in decursul unei zile ati reusit sa beti minim 2 litri de apa simpla, fara a lua in calcul alte lichide.


Simplul baut al apei, chiar daca nu va este sete, va hidrateaza celulele, va vindeca sau amelioreaza majoritatea afectiunilor si va confera o stare de sanatate si bunadispozitie durabila.


Apa in plan spiritual
In majoritatea culturilor lumii, pentru apa exista o simbolistica aparte, cu o puternica incarcatura spirituala.
Apa hraneste, purifica, vindeca, are memorie, are sentimente.
1. Aveti intotdeauna in casa o sticla cu apa sfintita. Folositi-o pentru cineva bolnav, pentru a purifica un loc sau un obiect, etc.
2. Atunci cand simtiti ca este necesar..., faceti semnul crucii peste apa dintr-o cana, cea folosita la o mancare sau chiar apa pentru baie.
3. Vorbiti cu apa pe care o consumati zilnic! Salutati-o la inceput de zi, multumiti-i ca va ajuta, aratati-i iubire si recunostinta.
Lipiti pe vasul din care consumati apa zilnic, o eticheta cu un mesaj pozitiv de genul "Te iubesc! Multumesc! Iarta-ma!" sau "Iubire si recunostinta" (sfat gasit  in cartea celebrului autor japonez Masaru Emoto, un deschizator de drumuri in studierea mesajelor ascunse din apa).
4. Credeti!


Veti incepe sa traiti si sa simtiti altfel. Dupa primele trairi diferite veti crede si mai mult. Crezand in puterea apei va puteti vindeca sufletul!


Desi sa bei apa pare ceva empiric nicidecum filozofic sau stiintific, iar sa vorbesti cu apa pentru unii poate parea ciudat la inceput, este extrem de simplu si de ieftin sa incercati, iar rezultatele pot fi uimitoare. Incercati!
Va puteti ajuta pe voi si pe cei apropiati voua, urmand apoi, cu siguranta sa ii ajutati si pe cei din jur care vor avea norocul sa va aibe in preajma.



Molecula de apa simbolizand  IUBIREA
Tips:


1. Extrapoland cele de mai sus, aplicati etichete cu mesaje pozitive si pe alte lucruri sau in anumite locuri, care au o insemnatate deosebita pentru voi.


2. Revenind putin in sfera cosmeticelor, prezenta sau lipsa apei la nivel celular sunt hotaratoare in eficacitatea unui produs sau tratament cosmetic.
O piele deshidratata va absorbi cu putere toata apa iar componentele nutritive dintr-o crema, vor fi 'conduse' in profunzime unde lipsa este mai acuta. Pielea la suprafata va ramane insa uscata. Se va crea astfel ideea gresita ca respectiva crema nu a fost eficienta.
Daca insa va hidratati corect, ideal conform schemei de mai sus, veti da ocazia unei creme de calitate sa actioneze la nivelul epidermei, careia ii este dealtfel destinata.
In acelasi timp, cremele sintetice , pe baza de produse petrochimice (cu parabeni si aditivi), actioneaza ca o pelicula la suprafata pielii, lasand o falsa senzatie de hidratare si emoliere datorata faptului ca parafina blocheaza hidratarea, mentinand superficial o stare de bine, de moment. Dupa indepartarea acestor creme, pielea ramane mai afectata decat inainte, nehranita, nehidratata  dar si imbibata cu substante nocive (acestea pot patrunde prin pelicula creata de parafina, care blocheaza hidratarea).