Nov 18, 2010

100% Organic - un 'must have' pentru sanatate



Esential pentru viata este sa pretuiesti viata insasi!


Organic si Natural sunt adjectivele care ar trebui sa ne defineasca intr-un procent tot mai mare existenta, regasindu-se integral, nealterate, in special in ceea ce mancam, in cosmetice si medicamente.
Din pacate cotidianul ne contrazice iar accesul la produse pure, neprocesate, este dificil, acestea fiind ori foarte scumpe ori foarte greu de gasit.
Pentru a supravietui, mai ales pentru a supravietui sanatosi, trebuie sa ne asiguram, atat noua cat si celor dragi, o revenire rapida la natura, la produse in stare cat mai pura si la o permanenta incarcare cu energie pozitiva.



Abordarea practica este simpla si la indemana oricui.
Limitati la maxim sau eliminati consumul de produse intens procesate.
Cititi cu atentie ingredientele.
Aproape orice se poate fabrica in casa, uneori cu costuri minime (poate doar cu putin efort). O sa revin cu retete simple, sigure, probate.


In masura posibilitatilor cumparati direct de la producatori: branza, oua, legume, fructe de la tarani, din piata (atentie sa fie chiar tarani....) nu din supermarket-uri, miere/vin de la un producator verificat/recomandat, carne 'de la tara' (pentru cine are sursa... este cel mai greu de obtinut), cosmetice organice de la targurile de profil sau de pe net (exista atat distribuitori ai unor brand-uri organice cunoscute, dar mai scumpe cat si mici producatori autohtoni, cu produse accesibile si usor de testat), ceaiuri si medicamente naturiste de la plafar, chiar si bijuterii / decoratiuni / diverse obiecte de design handmade de la targuri sau de pe net (de cele mai multe ori, acestea fiind facute din materiale ecologice, lemn, textile, ceara naturala, plante naturale, lut, etc).


Exceptand situatiile de urgenta, in locul medicamentelor procesate chimic si pline de e-uri, incercati un tratament naturist, un leac babesc, un tratament energetic sau o forma de medicina complementara noninvaziva (acupunctura, reflexoterapie, etc).


Pentru a verifica orice ingredient suspect sau necunoscut din produsele cosmetice, folositi cu incredere site-ul:  http://www.cosmeticsdatabase.com.
Tipariti corect ingredientul in casuta de 'search' si veti vedea imediat gradul sau de risc.


Informatii interesante despre aditivi alimentari gasiti pe:
http://www.fda.gov 
http://www.codexalimentarius.net.


Terapiile alternative, tehnicile de relaxare, 'leacurile babesti' si gandirea pozitiva ar trebui sa fie in topul variantelor alese, cand avem o problema de sanatate.


Am convingerea ca se poate trai rational, ca este important sa stim unde sa cautam ce avem nevoie, fara a ne lasa colpesiti de publicitate, ca in masura timpului si a abilitatilor ne putem crea singuri infrastructura necesara unei vieti sanatoase.


Ii multumesc unei prietene dragi D care m-a inspirat!

No comments:

Post a Comment