Nov 6, 2011

Mix RAW Seminte - Mei, In, Hrisca si Susan




Asa cum spuneam in articolul precedent, este necesar sa consumam seminte zilnic dar in cantitati limitate.
Pentru ca nu putem manca numai seminte si nici nu avem timpul necesar pentru o segmentare optima a consumului de-a lungul unei zile, m-am gandit ca un mix este cea mai potrivita alegere.
Evident puteti opta pentru variate mix-uri, de la doua pana la cat de multe seminte puteti duce..., simple sau cu oleaginoase, fructe uscate, condimente.
Eu am ales acest  amestec pentru ca este foarte complex, atinge majoritatea problemelor de sanatate cotidiene, si este foarte accesibil, comparativ cu alte seminte mai exotice.
Astfel 'dintr-o imbucatura', ne reglam glicemia si colesterolul, combatem depresia si anemia, ne vitaminizam si mineralizam la maxim, luptam cu osteoporoza si menopauza, reglam tranzitul intestinal, reusim sa slabim, si multe altele.
Daca acceptam ca bonus asimilarea controversatei Vitamine B17 (cunoscuta si ca Laetril sau Amygdalin), atunci acest Mix cu un puternic nivel antioxidant ajuta la prevenirea si combaterea cancerului, a tumorilor in general.


Nu este propriu-zis o reteta ci este doar mix-ul meu de seminte de la micul dejun.




Intr-un bol cu iaurt natural (de preferat facut in casa) adaug 2-3 linguri din amestec, il las sa se inmoaie 15-30 minute, apoi il savurez.




La inceput hidratam semintele aproximativ o ora in lapte de migdale (sau orice alt lapte raw aveam) si apoi le adaugam in iaurt. Acum le prefer putin mai crocante, chiar si in-ul  care cedeaza  mai greu, mi se pare suficient de moale pentru a fi digerat.
Incercati ambele variante si decideti pe care o tolerati mai bine. Depinde de stomacul fiecaruia, iar pentru incepatori este de preferat sa fie inmuiate mai bine.


Pentru copii, hidratarea prealabila (in apa sau lapte) mai mult de o ora este obligatorie, iar pentru ca semintele sa fie mai usor acceptate puteti sa le combinati cu diverse fructe uscate. Eu adaug bucatele de capsuni si caise naturale deshidratate. Sunt suficiente 2-3 lingurite de mix + fructe.
Daca tot nu reusiti sa va transformati copilul in fan al mix-ului, puteti blendui totul, eventual si cu 2-3 curmale si o jumatate de banana coapta, si veti obtine un fel de sarlota gustoasa.


Acesta este mix-ul propus de mine astazi, dar in functie de gustul, afectiunile si necesitatile voastre, puteti crea propriile amestecuri (ex. seminte de dovleac pt. viermi intestinali, seminte de floarea-soarelui pt. deficit de magneziu si vitamina E, seminte de mac pentru diaree si stari de voma, etc).


Daca doriti acest produs il puteti gasi in Magazinul Raw.
Sau vi-l puteti prepara singuri acasa, doar amestecand in cantitati egale cele patru tipuri de seminte.


Mai multe detalii despre proprietatile celor 4 seminte gasiti in articolul 

SEMINTELE = Viata lunga si sanatoasa.