Jun 24, 2011

Afine deshidratate



Afine deshidratate 


De ce sunt bune afinele am scris o mica parte in articolul precedent.
 Din pacate daca nu reusim sa ni le procuram singuri si sa le conservam ca atare, sunt extrem de dificil de gasit.
Nu am intalnit aproape nicaieri afine uscate adevarate, ci doar surogaturi, cu etichete mov si mincinoase.
Dezinteresul societatii  fata de aceste fructe miraculoase, a facut ca pretul  acestora sa fie destul de mare, desi in muntii nostrii sunt probabil tone intregi.


Proprietati:
Protejeaza vasele de sange si previn diverse afectiuni circulatorii, regleaza glicemia, combat diareea, enterocolitele diverse si parazitozele intestinale, imbunatatesc acuitatea vizuala si previn retinopatiile, sunt puternic antioxidante, au un continut ridicat de multivitamine, sunt astringente, detoxifiante, recomandate in infectii urinare, genitale, reumatism, afectiuni dermatologice, inclusiv ulceratii sangeroase, etc si nu in ultimul rand sunt foarte gustoase.


Utilizare:
Nelimitata!
Le puteti folosi hidratate pentru orice tip de preparate raw (crude), la micul dejun, in prajituri, salate, etc.
Sub forma de ceai, decoct, tinctura, macerat sau suc.
Sub forma de pudra pentru cosmetice sau aplicatii locale.


Daca doriti acest produs il puteti gasi in Magazinul Raw.


Tips:
- Consumati 1 lingura de afine hidratate inainte sa plecati la un drum lung, unde veti conduce mult, in special noaptea.


- Pentru nuantarea parului (cel inchis la culoare) se face un macerat concentrat din afine uscate (la o cana de apa calduta se adauga 3 lingurite de afine macinate si se lasa peste noapte), cu care apoi se clateste parul. Vara se poate folosi suc proaspat de afine, strecurat si amestecat cu aceeasi cantitate de apa. Nu este recomandat pentru par blond sau alb.