Jun 28, 2011

Afine rosii (Merisoare) deshidratate



Afinele rosii sau Merisoarele sunt alte fructe magice gasite din plin in muntii nostrii, dar foarte rar in piete sau magazine.
Au rol miraculos de antibiotic natural foarte eficace. 
Sunt folosite de mii de ani pentru prevenirea infectiilor din organism.
Au cea mai mare concentratie de antioxidanti dintre toate fructele de munte. 
Protejeaza organismul impotriva bolilor cronice prin efectul lor antiinflamator, sunt astringente, antiseptice si cu o mare bogatie de vitamine, minerale, tanin, flavonoide.

Sunt recomandate pentru mentinerea starii de sanatate a organismului, prin reducerea numarului de infectii, dar in mod special pentru toate bolile aparatului urinar, in diabet (se consuma doar crude sau uscate), reumatism, boli cardiovasculare, diaree, viroze si majoritatea afectiunilor de natura inflamatoare.
Previn si combat principalele bacterii cu care se confrunta frecvent organismul nostru: E.coli, Helicobacter pylori, Streptococci diversi, dar lupta in aceeasi masura cu virusi sau fungi.


Utilizare:
Se consuma ca atare, simple sau in diverse preparate, hidratate, sub forma de ceai, suc, gem, tinctura, etc.
In scop curativ se recomanda administrarea in 3 prize a unei cantitati de 100-200 grame/zi fructe deshidratate.


Daca doriti acest produs, in varianta deshidratat - confiat,  il puteti gasi in Magazinul Raw.


Tips:
- Sunt foarte gustoase, eu ii dau fetitei mele pe post de 'bomboane'. Ca sa ii intaresc imunitatea, cum spuneam si mai sus, ii dau de 3 ori pe zi cate o mana de merisoare.
 - Sunt delicioase in toate retetele raw pe care le-am incercat dar se potrivesc de minune si in bucataria conventionala, cu carne, in sosuri, etc (adaugate la sfarsitul prepararii pentru a le mentine nealterate proprietatile).
- Daca aveti ocazia, culegeti si uscati si frunzele si ramurelele de Merisor. Sunt foarte bune pentru ceai sau ca sa preparati tinctura.


Tinctura de frunze si ramuri de Merisor - se folosesc frunzele si ramurile verzi sau uscate; se adauga 100 ml alcool natural (rachiu de cereale) 45-70 grade peste 30 grame frunze+ramuri; se lasa la macerat  2 saptamani la caldura, se agita zilnic, apoi se strecoara si se pastreaza in recipient de sticla cu capac, la racoare si intuneric.


Tinctura de fructe de Merisor - 50 grame fructe de  Merisor crude sau uscate se amesteca cu 100 ml alcool natural, respectandu-se reteta de mai sus.
Se administreaza de 3 ori pe zi, cate o lingurita de tinctura cu jumatate de pahar de apa/ceai.